Titbits From Abroad
RSS RSS napište nám

Guillaume Kress: Monopol na virus, plán pod pokličkou

Who Owns the Zika Virus?

Obojí z portfolia Rockefellerovy nadace

Medicína zná virus Zika už skoro 70 let. Stav nouze, jenž se ho týká, však platí teprve od pondělí. Verdiktem Světové zdravotnické organizace (WHO). Visí nad tím i jeden otazník. Do jeho pozadí nahlíží Guillaume Kress:

Na trhu totiž virus nabízí dvě firmy. LGC Group se sídlem ve Velké Británii, což je holding zahrnující i LGC Standards s obchodní sítí ve dvou desítkách zemí pěti kontinentů. A ATCC americkým domicilem, jejíž prezentace hýří neméně svůdnými superlativy.

Ty dvě spojily síly v ATCC-LGC Partnership. Na poli „distribuce kultur ATCC a bioproduktů pro badatele napříč Evropou, Afrikou a Indií“. Celkem jich drží skladem víc než 5.000. 

Majitelem konstelace je Rockefellerova nadace. „Proč o tom, kdo má na virus Zika patent, mlčí média?“

Co když to – ptá se nahlas Kress – souvisí s krédem, z nějž se David Rockefeller vyznal už v červnu 1991? Na zasedání Trilaterální komise tehdy prohlásil:

„Jsme vděčni Washington Post, New York Times, Time Magazine i dalším  skvělým médiím, jejichž ředitelé se našich setkání účastní a svůj příslib, že zachovají diskrétnost, dodržují už po 40 let…Být náš plán pro svět po ta léta předmětem publicity, nedal by se rozvíjet. Svět je však stále sofistikovanější a zralejší pro globální vládu. Nadnárodní suverenita intelektuální elity a světových bankéřů si před národním sebeurčením, praktikovaným v minulých stoletích, určitě zaslouží přednost.“

Spadá snad „do agendy ´nadnárodní suverenity intelektuální elity a světových bankéřů´ i vlastnictví viru Zika?“

ATCC-LGC ho nabízí za 599 euro. „Online.“ Každé balení vynáší rentu Rockefellerově nadaci.

Že nejde o víc, než ztřeštěnou spekulaci?