Titbits From Abroad
RSS RSS napište nám

Washington´s Blog: Pod čí falešnou vlajkou válčí „Islámský stát“?

The ISIS Islamic Terrorists are Supported by the US, Israel and Saudi Arabia

„Tweet“ z holandské kontrarozvědky věští kapitální skandál

Svatoušci „pravdolásky“ jsou jako pejsci, drilovaní I. P. Pavlovem. Když jim to bliknou, tasí dvojí metr – a nehodící se zaštěkávají jako „konspiraci“ (třeba „agentů Kremlu“). Nuda k uzívání je to už dávno. Teď dostává i direkty z milosti.

Tak třeba minulou středu i od The Times of Israel:

„Velitel Svobodné syrské armády, zajatý islamistickou milicí Fronta al-Nusrá, řekl těm, kdo ho drží, že spolupracoval s Izraelem.“ A to jak „výměnou za jeho lékařskou“, tak i přímou „vojenskou pomoc“.

Video, zachycující výpověď Šarifa as-Safouriho - velícího „praporu Al-Haramein“ - už visí i na YouTube. V Izraeli byl – říká tu – celkem pětkrát. „Jednat s izraelskými důstojníky, kteří mu dodali sovětské protitankové a lehké zbraně“. Al-Nusrá, napojená na al-Kájdu, ho v červenci zajala u syrské Kunejtry, tedy hned vedle izraelských hranic.

„Podmínkou pomoci opoziční frakci,“ v níž velel praporu – a „přesunů jejích zraněných vojáků do Izraele“ – zní z téže nahrávky – je, že „izraelská bezpečnostní hranice zůstane nedotčena“. Právě k ní se „bez předchozí koordinace s izraelskými úřady nikdo nesmí ani přiblížit“.

Zajatý velitele praporu SSA pak popisuje i svůj prvý kontakt s izraelskou armádou. Její důstojník se mu představil jako Ašraf. Líčí i čtyři další s důstojníkem jménem „Junis a dvěma jeho lidmi“. Ta probíhala v Tiberias. Jeho jednotce SSA, jak uvádí, zajistila nejen „základní zdravotní zázemí a výstroj“, ale i „zbraně včetně 30 ruských pušek, 10 granátometů se 47 náboji a 48.000 nábojů ráže 5,56 mm“.  

Jinou třaskavinu odpálila Jewish Telegraphic Agency, „židovská tisková agentura stará 97 let“. Tady je:

„Podle jednoho z vedoucích činitelů holandského ministerstva spravedlnosti byla džihádistická skupina ISIS založena sionisty, usilujícími o diskreditaci islámu.“ Jewish Telegraphic Agency tím míní „tweet“ Jasminy Haifi, „projektové vedoucí Střediska pro národní kybernetickou bezpečnost“. Šéfka útvaru, disponujícího adekvátním technickým zázemím, si servítky nebere. „ISIS nemá s islámem nic společného,“ říká. „Je to součást sionistického plánu, usilujícího o očernění islámu.“

Další pikantérii nabídl izraelský deník Haarec. „Syrská opozice“ – stálo tu už v březnu – „je ochotná se za peníze a izraelskou vojenskou pomoc proti prezidentu Bašáru Asadovi vzdát i nároku na Golanské výšiny“. Haarec to převzal z deníku Al Arab, jemuž to řekl člen velení ozbrojené opozice, podporované Západem. Ozbrojená seskupení, držená nad vodou týmž protektorem – psal Haarec už na jaře - „po Izraeli chtějí, aby na ochranu základen vzbouřenců otevřel nad částmi jižní Sýrie bezletovou zónu“.

Washington´s Blog, z nějž citujeme, pak nahlíží i do World Net Daily, referujícího o „výcviku islamistických džihádistů, kteří se později stali součástí ISIS, Spojenými státy v Jordánsku“. Či výroků jednoho z „lidských zdrojů“ ISIS, publikovaných The Jerusalem Post, o „financování teroristických skupin Tureckem“, takto „členem NATO těsným spojencem USA“.

Americký web pak zmiňuje i „movité dárce ISIS z Kuvajtu a Kataru, které jsou spojencem Spojených států“. A hlasy „činitelů západních rozvědek, podle nichž musí mít tato podpora i souhlas vlád obou arabských zemí“.

Našel i „opakované doznání jednoho ze členů vedení al-Kájdy, že ISIS spolupracuje se CIA“. Sekunduje mu i investiční poradce Jim Willie, působící v regionu: „Jednotky ISIS, působící v Sýrii a Iráku, jsou jednotkami Langley (tzn. CIA). Langley je cvičí, financuje i vyzbrojuje.´“ „Regulérní příslušníci Pentagonu a CIA, odění do neoznačených uniforem“ dirigují „desítky tisíc žoldáků“.

„Poté, co Irák evakuoval Pentagon“ – pokračuje svědek z první ruky -   „vyplnili vzniklé vakuum žoldáci Langley, vycvičení v Sýrii, a přesunuli se na jih“. Kanonenfutr těch habaďůr se přitom málem navzájem postřílel: „Když totiž v Iráku narazily regulérní síly Pentagonu na žoldáky Langley, vyžádalo si to telefonát Obamovi, protože jinak se ozbrojenci Spojených států střetli s ozbrojenci Spojených států. Pentagon v. Langley.“

Washington´s Blog uvádí ke všem citovaným zdrojům i přímý link. Svou ruku do ohně za každý detail, jež tahají z přítmí, dát logicky nemůže. „Dvě věci však za jisté má“:

  • - To, že „Islámský džihád v Sýrii vyzbrojily Spojené státy a tyto zbraně skončily v rukou ISIS“
  • - i to, že „teroristy ISIS podpořili a vycvičili těsní spojenci Spojených států“.           

První zásadou „špinavých triků“ („dirty tricks“) je režim maximálního utajení. Akce pod „falešnou vlajkou“ („false flag“), svalující vinu co nejdál od pravých původců. Spousta střípků, jež v mozaice zatím chybí, se časem nepochybně objeví. To hlavní je ovšem nabíledni už teď:

„Spojené státy i jejich spojenci si na rozbití Sýrie a Iráku brousí zuby už desítky let. A ISIS toho dosáhl.“ Fakta, o nichž pravosti pochyb není, však dokládají i rub mince: „Spojené státy, Izrael a Saudi stojí za zády nejnebezpečnějšího a nejradikálnějšího muslimského terorismu, jaký svět pamatuje za celé desítky let“.